Windows Phone erövrar världen?

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Förra veckan kom beskedet att Nokia nu byter helt på kommande modeller Lumia och fortsättningsvis till Windows Phone som operativsystem. Frågan då är ju hur stort Windows Phone kan bli? Undersökningar har visat att Android just nu har dryga 40% av marknaden, iOS (iPhone) har nånstans mellan 20-30% just nu. Men hur många marknadsandelar kan Windows Phone ta? Utifrån andra artiklar och undersökningar så kan man ju lätt konstatera att Windows satsar stenhårt på att locka till sig utvecklare till app-marknaden för Windows Phone. TkJ skriver idag en artikel om att Windows satsar stenhårt på studenter som vill utveckla appar, med gratis programvaror och gratis kurser hoppas man knyta till sig många utvecklare av appar.

Vad som mer intressant är att intresset för att använda Windows Phone som sin nästa mobil verkar vara stort. TkJ hade i slutet av förra veckan en poll om vilken telefon/operativsystem besökarna skulle välja till sin nästa telefon. 43% av de som röstat säger att de tänker välja en mobil med Windows operativsystem (kallat Mango) på sin nästa mobil och med det vinner man undersökningen. (Du hittar undersökningen här!)

Acers VD tror samtidigt att nästa version av Windows Phone, 8:an, kan utmana Apple på allvar enligt artikeln i PCföralla. Lika optimistiska är man inte i computersweden där man ser en risk att Nokia och Windows kan ses som ett och samma i mobilsammanhang, och att HTC, Samsung, LG och fler då inte är intresserade av Windows Phone som operativsystem. Det skulle i så fall skada tillväxten för Windows Phone.

Personligen tror jag att allt fler kommer att välja Windows framöver och att man kommer att bli en toppaktör.

»crosslinked«

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , , , ,