Så bra är Traderas App

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Hur bra är egentligen Traderas app? Vad kan man använda den till och varför?

Eftersom att jag antar att alla känner till Tradera (www.tradera.se) som är Sveriges största auktionssajt och ägs av Ebay, så tänker jag inte skapa någon närmare presentation av själva sajten eller företaget bakom den.

Dock tänker jag kommentera Traderas app till iPhone. Som är en gratis app och hämtas på appstore. Majoriteten av Traderas användare är köpare, men väldigt många är även säljare. Att köpa och sälja något via Tradera är extremt enkelt och smidigt. Ett köp tar bara några sekunder att genomföra om du är registrerad, en försäljning lite längre då du måste skapa en annons. Lägger du upp annonsen via datorn måste (eller bör) du ta en bild på ditt objekt (du kan ha upp till 5 bilder gratis). Denna bilden måste du sedan ladda upp till Tradera och sedan skapa din annons. det var här någonstans med bilddelen som jag bestämde mig för att testa Traderas app. Du kan nämligen ta bilderna till dina annonser direkt med din iPhone (eller Android) och skapa annonsen direkt utifrån den bilden. Du kan i appen även lägga upp totalt 5 bilder per annons precis som på datorn. Ingen skillnad där alltså bara att det går bra mycket smidigare att lägga upp bilderna direkt med smartphonen.

Jag skapade 5 stycken annonser under loppet av en timme, alltså tog det mig 12 minuter per annons, men då exprimenterade jag en del med fotona och fotofunktionen, så en snabb annons får du säkert ut på 5 minuter via mobilen.

Förutom fotona så väljer du rubrik, kategori, beskrivning, fraktsätt, fraktkostnad, betalningsalternativ precis som på datorn, flera finns som färdiga rullistor och enkla att välja.

Funktioner i appen:

  • Logga in på “Mina Sidor” du hamnar i dina sidor precis som på datorn.
  • Köpa/Lägga bud. Du kan enkelt lägga bud via appen.
  • Sälja. Du kan som jag beskrivit ovan enkelt sälja med appen.
  • Kolla annonser och söka annonser.
  • Du kan få pushnotiser när det är nära en auktionsslut så du inte missar något du är intresserad av.
  • Du kan ta korten till en annons med mobilen och sedan spara annonsen som ett utkast. Sedan kan du gå in via datorn och editera annonsen vidare.

Det här var en del av basfunktionerna som du hittar i Traderas gratis app.

Jag tycker att den här är helt suverän, för mig som brukar sälja lite då och då är det ett perfekt verktyg då jag slipper ladda upp bilderna till först datorn och sedan till Tradera. Säljer du enstaka prylar är detta kanske ett mindre problem. Och likaså om du säljer stora volymer då du bör använda dig av datorn och program som Tradera Powerlister istället. Men som sagt var för att köpa och sälja på min nivå så är detta en suverän app precis med den användarvänlighet en app bör ha.

Du vet väl att du alltid kan få mina senaste inlägg direkt till din e-mail??


 

 

»crosslinked«

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , , , ,