Onlinestrategi 2012

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Undersökningar senaste tiden har visat att ungefär 20% av alla affärer görs på Internet numera. Tidigare siffror innan 00-talet var 1% och sedan har det exploderat. Och jag tror att det kommer fortsätta att explodera lite till:) Sedan är det förstås mycket relativt hur man räknar, kontakter kan tas via Internet och affärer kan ske fysiskt, marknadsföring kan ske via Internet och affärerna kan ske fysiskt och vice versa kontakterna kan ske fysiskt och affärerna ske via Internet och marknadsföringen kan ske fysiskt och affärerna kan ske via Internet. Gränsdragningarna är inte helt tydliga och skiljelinjerna suddas ut allt mer. Sedan finns det såklart fortfarande affärer som är rent fysiska (exempelvis åker du till din bilhandlare och köper en bil, du har känt till handlaren i 20 år och inte påverkats av hans annonser på nätet) och affärer som är rent digitala (du ser reklam på nätet för en e-bok till din iPad och beställer, betalar och laddar hem den helt elektroniskt).

Hursomhelst så är det tydligt att företag, föreningar och organisationer allt mer syns i digitala sammanhang, Google+ öppnade nyligen för företag, Facebook används av företag, medier, tv-program “you name it” liksom twitter som förekommer i “varenda” pratprogram i TV numera.

För företag är det ju framförallt viktigt att synas där kunden eller den potentielle köparen finns, och spenderar genomsnittssvensken 57 minuter på facebook per dag är det ju naturligt att företaget också vill synas där. (Observera att 57 minuter per dag bygger på en nyhet från i somras och är generaliserande, jag vet inte om den stämmer).

Hursomhelst så blir det viktigare och viktigare hur företag, föreningar och organisationer bygger upp sin onlinestrategi. Ett ämne som inte har avhandlats särskilt mycket i bok och undervisningsform utan fram tills nu mest byggt på duktiga entreprenörers goda säljkraft och innovativa programmerares roll i att bygga sajter och applikationer. Marknadsföringen har i många fall vart godtycklig och med höga budgetar utan strategi. Men nu finns ett par intressanta böcker om ämnet; en av dem är Onlinestrategi skriven av Rufus Lidman. Du hittar boken på bland annat Adlibris, Bokus och liknande. jag tycker att det är intressant att det börjar att skrivas böcker i det här ämnet och boken har fått goda kundbetyg av de som köpt den och de som har läst den.

Vill du läsa om Rufus Liedman kan du göra det här!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , , , , , ,