Meta tag analyzer gratisprogram!

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Om du har en hemsida eller en blogg, har du då koll på dina meta taggar?

Ofta när man pratar om SEO och SEO för din hemsida eller blogg, vare sig det är onpage eller offpage så kommer tidigt upp benämningen “meta tag”. Så vad menas? Meta tag är beskrivningarna av din sida och kan innefatta både “description” och “keywords” alltså både din beskrivning och dina nyckelord. Vitsen med dessa är alltså att läsare och framförallt sökmotorer skall hitta din blogg eller hemsida.

Har du WordPress till exempel är det ganska lätt att skriva sin “description” i inställningarna, och använder du exempelvis ett tema som det jag använder (HeatMap Adsense) så finns det färdiga rutor i valmöjligheterna för temat för både “description” och “keywords”. Hursomhelst så skall jag tipsa om ett, som jag tycker, jättebra program som är helt gratis programmet heter “Meta tag analyzer” och är i mitt tycke ruskigt bra.

Förutom att det är gratis och lätt att använda så tar det bara ett par minuter att få en fullständig överblick över din sida. Man använder sig av tre olika färgkoder för olika områden, rött som är som error eller varning, orange för mindre bra saker och grönt för sådant som är ok. Det finns en rad olika sektioner där du får information om din websida som kan vara bra att ha även i statistikhänseende.

Jag testkörde inför det här inlägget exempelvis www.bjornrutgersson.com och först får jag information om längden på min titel, min beskrivning, mina keywords och på robot som anger vilka robotar jag tillåter besöka min sida. Därefter får jag information om kvaliteten om desamma. Exempelvis så är min titel enligt “meta tag analyzer” för dåligt kopplad till sidans “content” alltså innehåll, och så blir det ju ofta när man väljer att ha sitt namn som titel och sidan inte handlar om mig själv utan IT, marknadsförng och liknande. Programmet varnar dessutom för att min “description” bara är 49 bokstäver lång, man rekommenderar minst 50 bokstävers längd. Däremot får jag grönt ljus på “keywords” och på “robot”.

Det finns en jättemassa bra fakta om min sida både rent statistiskt och liknande men även ur marknadsföringssynpunkt. Men det som jag tycker är mest intressant är att “meta tag analyzer” visar alla mina ankarlänkar på min sida. Jag får alltså full koll på vad jag länkat till och vilka ord jag länkar med. Extremt viktigt i mitt tycke i marknadsföringssynpunkt och seosynpunkt. Dessutom intressant att se statistiskt sett hur mycket man länkar och/eller upprepar sig.

Som sagt var jag tycker att detta gratisprogram är kanon och har använt det i många år på mina bloggar och hemsidor. Du hittar “meta tag analyzer” HÄR!

 

 

»crosslinked«

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , ,