Mac vanligare bland studenter än PC?

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Detta är ett högst ovetenskapligt belagt frågande påstående från min sida. Jag underbygger inte mitt blogginlägg med någon som helst statistik förutom mina egna observationer. Så därför bör man kanske ta det hela med en nypa salt men iaf.

En helt vanlig föreläsning med cirka 200 studenter på ett populärt utbildningsprogram i Sverige idag och man kan se att 50-60% av studenterna använder en dator för att anteckna på. (Liknande situation för 10 år sedan är på samma program enligt uppgift kanske 2-3%). Dessutom har kanske 10% av studenterna en surfplatta (läs iPad). Kvar att anteckna för hand har vi resterande 30-40%.

Men vad som väckte mitt intresse för detta blogginlägg är att utav de kanske 100-120 studenter som har dator med sig kan man se att långt över hälften, säkert 70% kör Mac. Så därav mitt frågande påstående att Mac är betydligt vanligare än PC bland studenter? Dock med reservation för att andra program/kurser har en helt annan fördelning?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , ,