Intressant affiliatenätverk!

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Har testat ett nytt intressant affiliatenätverk ett litet tag som jag tänkte skriva en liten artikel med diverse bedömningar av.

Affiliatenätverket det gäller är adrecord och har funnits på marknaden enligt uppgift sedan Oktober 2010 det vill säga ganska nytt. Jag tänker kort beskriva dess funktioner här, eftersom de har en hel del intressanta funktioner för diverse statistik bland annat. Dessutom ger de upp till 600 kronor till dig som publisher om du värvar nya kunder. Men mer om det strax, det finns en del intressanta funktioner inbyggda i adrecord som gör dem extra intressanta. Därför hoppas jag att du läser hela artikeln!

För det första är inte adrecord jättekända vilket gör att det finns en intressant potential till att dels värva nya kunder då många inte använder adrecord ännu, dels så har de en del intressanta annonsörer som inte finns på andra nätverk vilket gör att du kan skapa annonsmateriel som blir mer unikt för din hemsida eller blogg jämfört med vad många andra har. Detta borde ge en ökad klickfrekvens.

Vad som är intressant är att du kan bli godkänd som publisher för de flesta annonsörer direkt efter att du ansökt till dem, du slipper alltså vänta i timmar eller dagar (ibland veckor) för att bli godkänd som publisher för just det bolaget. En klar fördel. Dessutom kan du till vissa annonsörer skapa egna textlänkar eller direktlänka till produkter som du själv sökt upp hos vald annonsör genom ganska enkla val. Du kan dessutom hämta hem feeds för att skapa ett flöde av feeds från vald annonsör.

En annan bra sak är att du kan få ganska mycket detaljerad statistik, varje webbplats (hemsida eller blogg) som du har skapar och registrerar du som en egen kanal, och för varje kanal kan du sedan se antal visningar för varje annons, antal unika besk, antal klick etc. vilket gör att du enkelt kan följa upp annonskampanjer och se vilken annons som ger flest klick, vilka annonsplatser som ger flest klick, vilka dagar som funkar bäst för annonser och liknande.

Att du dessutom kan välja på färdiga grafik som banners och knappar och liknande, textlänkar, feeds, produktlänkar och annat gör valmöjligheten här enorm.

Så registrerar du dig:

Gå in på: adrecord

Registrera dig som publisher (eller annonsör) registreringen tar någon minut bara.

Därefter kan du i Programkatalogen kolla och söka efter annonsörer som du sedan kan ansöka till.

Min bedömning: (Oberoende men utifrån egna erfarenheter av andra annonsnätverk).

Användarvänlighet: 8/10.

Annonsörer: 9/10.

Statistikmöjligheter: 9/10.

Valmöjligheter: 9/10.

Som sagt var jag tycker du skall prova på adrecord.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , ,