Hur lyckas du med Nätauktioner?

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Skrivet av Björn! Http://www.bjornrutgersson.com

Hur lyckas du med dina nätauktioner? Vad säljer och vad säljer inte? Hur tjänar du mer pengar?

På både Tradera.se och Ebay.Com finns bra tips att läsa sig till för nya säljare. Men tänkte även här dela med mig om en del av mina erfarenheter, företrädesvis då för Tradera.se.

Vad är det som gör att en sak ena veckan inte går att sälja för ett utropspris för 39:- men nästa vecka går för smått osannolika 100:-?? Låt mig ta ett litet exempel; Jag sålde senast en barhandduk på Tradera. Handduken satte jag ut för 39:- Vilket är standardpris för en sådan handduk när jag sätter ut den. Har haft ute den innan för samma peng och inte fått sålt den. Nu fick jag en vecka senare den såld med toppbudet 100:-. Så vad hände egentligen??

Ja för det första var det ju en intresserad person som började att bjuda, jag hade alltså timing att hitta en kund. Vad var det då som drev upp priset? Ja jag hade ju timingen att hitta ytterligare minst en person (kanske fler) som bjöd emot person ett. Vilket fick till följd att priset steg upp till 100:-.

Några veckor tidigare hade köparen av handduken kunnat köpa samma handduk för 39:- då ingen mer var intresserad den gång. Så sammanfattningsvis så måste man ha timing för att få ett maximerat pris (jag hade varit nöjd med 39:- med). Dessutom så måste man ju se det i ljuset av att 100:- var en sällsynt bra affär. Nästa gång får jag kanske 39:- igen vilket är ok det med. Men tillbaka till timingen då för den så kallade vinstmaximeringen. Hur hittar man timing?? Tja det är ju en högst osäker parameter som slumpen har ett stort finger med i spelet på. Men det du kan göra är att du kollar efter vilka sluttider som är de bästa, vilken slutveckodag som är den bästa. Antagligen är det bättre att ha 19.00 som sluttid än 07.00 (generellt antagande, men högst troligt sådant….) utav den enkla anledningen att fler personer befinner sig på Tradera.se i och kring din sluttid och fler kan då få upp ögonen för ett bud på din pryl. Många bud sker sista timman. Så timingen är till mycket styrd av slumpen, men du kan skaffa dig så bra förutsättningar som möjligt för att din timing skall bli bästa möjliga.

Missa inte att kolla in: http://www.tradera.se

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , ,