HP Börsvärdet sjönk som en sten

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Det blev total katastrof av värderingen av HP efter att man i Augusti meddelat att man skulle sluta med PC:s. Artikeln i Computersweden idag visar att HP:s börsvärde föll från 454 Miljarder i Augusti när man lämnade beskedet till 323 Miljarder i September när VD:n Leo Apotheker fick sparken. (Kul efternamn för övrigt).

Artikeln tar sikte på att det var en dyr affär, men det beror ju samtidigt på hur man ser på saken. Kanske är börsvärdena helt korrekta inprisade en PC-Division eller ej? Antagligen bör ju ett HP utan PC-Division vara lägre värderat än ett med detsamma. I alla fall i det korta loppet. Börsvärdena inprisar ju bolagets värde och styckar man bort en del av bolaget utan att tillföra något annat borde ju per automatik värdet bli lägre.

Det kan ju även vara så att HP hade sin skäl till detta beslut. Dålig vinst på PC-sidan? Renodling mot andra divisioner och liknande. Tycker kanske att det är aningen enkelt att bara säga att det blev en dyr affär. I artikeln påstås bland annat att bolaget blödde dessa pengar. Hmm säger jag, börsvärdet påverkar ju knappast bolagets kassa men iaf.

Hursomhaver så har nu nya VD:n Meg Whitman beslutat att göra en kovändning och behålla PC-Divisionen.

Du kan läsa artikeln i Computersweden HÄR!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , ,