Att använda tradera.se

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Ett ypperligt sätt att tjäna några extra kronor är att använda www.tradera.se

Det är enkelt och lätt att använda, och något att sälja brukar de flesta ha i garderoben, på vinden, i bokhyllan eller gömt i källaren. Min erfarenhet från Tradera är att det mesta går att sälja, i stort sett inget är osäljbart. Kika bara in i redan befintliga auktioner och du kommer se att variansen av utbjudna saker är enorm. Till exempel såg jag gamla löpsedlar häromdagen, ute till försäljning, och med ett bud på närmare 115 kronor just då.

Mina grundläggande tips till tradera (utan att vara någon större expert, men med några hundra auktioner bakom mig) är att vara extremt ärlig i beskrivningen av objektet. Finns exempelvis en repa så skriv det, eller ännu hellre sätt ut ett kort på den.

Sätt ut fraktkostnad. Det kanske låter basic, men faktum är att många auktioner saknar fraktkostnad, vilket innebär att potentiella köpare inte vågar bjuda på objektet då man inte vet vad frakten blir. Så mitt tips är att sätta ut fraktkostnad, det är dessutom enkelt att kolla upp den i förväg på exempelvis posten eller DHL eller Schenker.

Mitt sista tips för detta inlägget är att beskriva tiden till frakt. Det vill säga tiden du behöver för att skicka saken efter betalning. Många köpare förväntar sig leverans redan igår 🙂 Är du inte hemma på några dagar, du kanske reser eller veckopendlar, så se till att skriva det redan i annonsen så att det klart och tydligt framgår att det kan ta ett par dagar extra.

/Björn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: ,