5 tips för att skriva ett blogginlägg

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Här kommer 5 tips för att skriva ett bättre blogginlägg.

(Ja du har säkert läst 52 stycken innan, men vad gör det, alla gratis tips är bra(?) tips).

Bloggen Problogger har i många år skrivit om hur du kan skapa en blogg och hur du kan tjäna pengar på den. Den har funnits så länge mitt internetminne varar, nästan iaf 😉

Men hur gör man då för att skriva intressanta blogginlägg? ja jag valde att dela med mig av några tips jag läst på problogger, fast jag tänker kommentera dem med mina åsikter.

1. Gör din åsikt känd. Här delar jag helt och hållet Probloggers åsikt, det är trevligt om man kan göra sin åsikt känd i ett blogginlägg, det blir då mer personligt.

2. Länka som en dåre. Detta är probloggers andra tips, vilket jag personligen inte delar lika mycket. Jag tycker att det räcker med 2-3 länkar max per blogginlägg.

3. Skriv Lite. Vilket ju kan vara smart om du vill ha många inlägg framförallt med exempelvis nyheter så kan det ju vara smart att ha korta inlägg. Men jag tycker nog att man bör varva med lite längre bloggposter också. Anledningen sägs vara att besökare har bråttom så ge dem informationen direkt utan att linda in den i massa krångliga ord.

4. 250 ord räcker. Vilket jag är benägen att hålla med om. Vissa blogginlägg kan dock bli längre vissa kortare, men ett normalt inlägg kring 250 ord låter rimligt.

5. Gör dina rubriker fångande. Ett mycket bra tips, dels för att fånga uppmärksamheten hos dem som läser, men även för att fånga sökmotorerna bör du ju skapa rubriker som fångar upp vad folk vill läsa om och vad folk söker på.

Detta var de fem första tipsen i probloggers 10-topp lista som jag valt att kommentera med mina åsikter. Vill du läsa hela hans lista hittar du den här!

Missa inte heller min artikel om hur du sätter upp en blogg på en egen domän.

»crosslinked«

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: ,