4 sätt att hitta annorlunda jobb

Gå med i mitt Nyhetsbrev!
Gillar du bloggen? Rösta!
Blogglista.se
bloggtopplista

Drömmer du om jobbet som är unikt, eller kanske vill du hitta ett kul extraknäck? Kanske är du duktig på att skriva eller på någon typ av IT, företagande, redovisning eller starta eget? Du kanske kan marknadsföring eller SEO eller kombinationer? Kanske är du en duktig programmerare eller duktig på olika kodspråk som används för olika webplatser som CS, HTML, JAVA, FLASH och liknande?

Här är fyra tips för dig att hitta lite mer okonventionella jobb. Jobb som du kanske inte alltid hittar på AMS.

Observera att detta är högst godtyckliga förslag för att trigga din fantasi vilken typ av jobb det rör sig om skiljer sig oftast väldigt mycket.

1. Gillar du att skriva? Gör ett försök att bli frilansare eller extra skribent för någon typ av tidning eller magasin. Du kan alltid skriva ner förslag på idéer för artiklar du har på gång och skicka till redaktörer på tidningar och magasin för att försöka sälja in dina idéer.

2. Skaffa kontakter inom IT-branschen. Alltsomoftast känner du någon som känner någon. Jag vet studenter som blivit anlitade av företagare och entreprenörer jag känner för att utveckla programidéer och hemsidor. Jag vet åtminstonde en väldigt ung kille som var extremt duktig på programspråk som blev anlitad långt innan skolgången var slut för att hjälpa till med några entreprenörers nya tjänst som de skulle sälja in.

3. Studera fler sajter än AMS.se det finns en rad olika jobbsökartjänster. Dessutom har de flesta specialmagasin på nätet annonser med jobb inom just den sektorn som tidningen, hemsidan, bloggen, magasinet handlar om.

4. Läs forum. Exempelvis har SEO-Forum.se en avdelning för att söka efter tjänster och att lägga in sina erbjudna tjänster som programmering och artikelskrivande. Det finns dessutom företagarforum och startaeget forum där personer aktivt söker eller erbjuder hjälp inom olika områden som exempelvis redovisning och eller programmering.

Observera som sagt var att detta är mer eller mindre konkreta tips. Jag vill bara trigga din fantasi lite att tänka lite utanför ramen om du söker jobb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bloggar etiketter: , , ,